България

Политика

|

Общество

|

Петима продължават напред за шеф на БНР, шестима - за БНТ

Петима продължават напред за шеф на БНР, шестима - за БНТ

Петима кандидати за генерален директор на Българското национално радио (БНР) и шестима за шефския пост в Българската национална телевизия (БНТ) преминават в следващия етап на конкурса и са допуснати за изслушване от Съвета за електронни медии.

Изслушването на концепциите на кандидатите за генерален директор на БНР ще се проведе на 26 и 27 юни. Допуснатите кандидати са Светослав Костов, Митко Димитров, Валери Тодоров, Даниела Манолова и сегашният генерален директор на общественото радио Александър Велев. На предишния етап от конкурса заради липсата на изисквания по закон трудов стаж отпадна Анета Милкова. Изборът на генерален директор на БНР се очаква на 28 юни.

 

"Те притежават професионална, управленска и организационна компетентност. В техните концепции намирам позициите, необходими за избора на генерален директор на БНР", мотивира селекцията на петимата председателят на СЕМ София Владимирова.

С подобни мотиви СЕМ одобри и допускането до изслушване на кандидатите за генерален директор на БНТ, което ще се проведе на 3 и 4 юли. Това са Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов, Сашо Диков, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев. Кандидатурата на седмия, подал документи за конкурса, Радостслав Главчев бе отхвърлена, тъй като предложената от него концепция не отговаря на изискванията на СЕМ. На по-ранен етап отпадна и още един желаещ да оглави Националната телевизия - Къци Вапцаров.

Изборът на генерален директор на обществената телевизия ще бъде на 5 юли.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ