Пореден протест в "Лозенец" срещу небостъргач

Пореден протест в Лозенец срещу небостъргач

Пореден протест в "Лозенец" срещу небостъргач

Жители на столичния квартал „Лозенец” отново протестираха снощи срещу строителството на 120-метров небостъргач в квартала, съобщи БГНЕС.

Живеещите в района на ул. „Златен рог” и бул. „Джеймс Баучер” са и против плана за кръгово кръстовище на булевардите „Джеймс Баучер” и „Черни връх”, което според тях ще затрудни значително трафика в квартала, а ще облекчи единствено подхода към строящия се небостъргач на ул. „Златен рог” и планираните нови високи сгради наоколо.

Живеещите в квартала са притеснени, че ще се затрудни придвижването с автомобил на живеещите на улиците „Кораб планина”, „Бигла”, „Кричим”, „Персенк”, „Драгалевска”, „Трепетлика”, „Плачковица”, „Якубица”, „Червена стена”, „Горски пътник”, „Бунтовник”. Ще се стеснят изходите на улиците „Златен рог” и „Тодор Ночев”. Ще има повече трафик и по-малко паркоместа по „Баучер” и „Златен рог”.

Според хората „изграждането на подобно ненужно и глупаво съоръжение ще струва 20 млн. лв., които могат да се дадат за ремонт на вътрешнокварталните улици на „Лозенец”.

Протестиращите настояват за обществено обсъждане, както и общината и ДНСК да отговорят на жалбите им.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ