Пролетната ваканция за учениците вероятно ще бъде само в дните около Великден

Пролетната ваканция за учениците вероятно ще бъде само в дните около Великден

Пролетната ваканция за учениците вероятно ще бъде само в дните около Великден

„Трябва да вземем решение за пролетната ваканция. Вървим по-скоро до ограничаването й до почивните дни около Великден. Тестовете за матурите ще бъдат съобразени с по-малкото време за учебен процес и с извънредната ситуация около разпространението на коронавируса. Не се очаква отлагане на изпитите. Няма да бъдат ощетени училищата и класовете, който са най-назад с учебния материя“. Това обясни просветният министър Красимир Вълчев в ефира на Нова телевизия.

„Засега не говорим за отлагане, а за отпадане на част от материала от матурите, заяви министърът на образованието. А според него сега можем да направим по-голямата крачка към електронното обучение и образование“, обясни просветният министър.

По думите му голяма част от учителите са готови, а по-подготвените да работят с новите технологии ще помагат на останалите педагози.

„До днес имаме 12 неприсъствени дни заради грипните вируси. С тези нови 10 дни ще станат 22. Във всички случаи отиваме във варианта, в който няма да е достатъчно учебното време за пълноценно усвояване на материала. По всяка една дисциплина имаме 60% преподаване на нови знания и 40% затвърдяване на знания”, поясни министър Красимир Вълчев.

Над 90% от училищата още от понеделник ще стартират с различни форми на дистанционно обучение. Те най-общо са две – виртуална класна стая или възлагане на задачи и самоподготовка. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ