Разследващите на убийствата в Нови Искър: Кети Кюхова е била първата жертва

Разследващите на убийствата в Нови Искър: Кети Кюхова е била първата жертва

Разследващите на убийствата в Нови Искър: Кети Кюхова е била първата жертва

Мотивът на извършителя на убийствата е личен, свързан е с интимни отношения и връзка с Кети Кюхова, тя е била убита първа, съобщи на провеждащия се в момента брифинг по повод последните разкрития за тежкото криминално престъпление в Нови Искър главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов.

"Според нас и според съвкупността от експертизи до момента, Кети е била първата жертва. Била е застреляна в гръб и най-вероятно е убита не там, където я намерихме. Останалите (б.р. - жертви) са били за заличаване до достигането до извършителя, разказа още гл. комисар Маринов.

Извършителят има особености на характера, които го правят изключително раздразнителен в случаи, когато бъде отхвърлен, посочи още той. Проявявал е и ревност към мъжа, с когото тя е живеела на семейни начела. Освен това, според свидетелски показания самата Кети "лично му е споделяла че има проблеми в семейството и има напрежение в семейството. Майката на убитата Кети е била наясно с тази връзка", добави главният секретар на МВР.

Шефът на следствието Борисалв Сарафов описа нощта и мястото на престъплението така: "В тази нощ, тази къща действително е била къща на ужасите. Нямаме доказателства какво точно е станало там, но това за което имаме доказателства е, че е убил жертвите една по една като се е качил да прочисти къщата от други лица, намиращи се там. Първо са убити Неделчо, Георги и бабата на първия етаж. Нанси и Боби са се качили на втория етаж, за да се скрият. Ангелов е ритал с крак всяка врата и ги е търсил. Той е убил всички лица в тази къща, включително и кучето".

"Нараняванията по телата на говорят, че Неделчо и Георги са се опитали да му противодействат, но нека да изчакаме всички експертизи да станат готови, за да сме сигурни. Предполагаме, че кучето е познавало извършителя, там където е убито, е направило опит да се скрие, а не да го напада", каза още главен комисар Маринов.

Информацията за извършителя е, че той е изключително опасен, склонен е към насилствени действия, най-вероятно е въоръжен, предупреди още Маринов.  "По време на огледите са открити части от ръчни гранати, запалки за тях, търсел е да се снабди с огнестрелно оръжие". Освен че е взел всички мерки да затрудни откриването му, Росен Ангелов е имал преднина пред органите на реда и този път, защото деянието е извършено на 31 декември през нощта, а телата са открити на 2 януари, посочи още Маринов.

„Вчера бяха проведени няколко операции по получена информация за възможни пребивавания на лицето. Бяха открити много важни веществени доказателства. По отношение на къщата до село Луково, към момента на провеждане на операцията информацията не беше точна за местонахождението на къщата.

Името на извършителя ни беше известно още след първите 24 часа. Интересите на самото разследване налагат името му да не бъде съобщавано веднага, щом убийството бъде разкрито." Оръжието на престъплението все още не е открито и "няма как да бъде законно", по думите на комисар Маринов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ