Рудниците на "Мини Марица-Изток" с мерки срещу разпространението на коронавируса

Рудниците на Мини Марица-Изток с мерки срещу разпространението на коронавируса

Рудниците на "Мини Марица-Изток" с мерки срещу разпространението на коронавируса

От утре се прекратява работата по откривка в трите рудника на "Мини Марица-Изток", а добивните участъци продължават да работят. Това бе решено на днешното заседание на оперативния щаб за мерките за предотвратяване разпространението на коронавирус COVID 19, който бе сформиран в дружеството.

Мярката ще продължи до 31 март, като от дружеството уверяват, че тя няма да доведе до проблеми с ритмичното снабдяване с въглища на ТЕЦ от комплексa.

 Около 4000 работници ще излязат в платен отпуск.

 „Дружеството разполага с 85 млн. тона разкрити въглища, готови да потеглят към термичните централи, така че проблем с обезпечаването на работата им няма да има с години напред“, коментира пред пред bTV изпълнителният директор на дружеството Антон Андонов.

По неговите думи дежурни екипи ще остават на работа, за да могат да реагират при непредвидени обстоятелства.

Предприемат се различни форми за неприсъствие на работа, целящи минимизиране броя на необходимия персонал за нормалното протичане на дейността на комплекса и осигуряване на нормалните доставки на въглища за централите.

От днес достъпът на външни лица в сградите на територията на „Мини Марица-изток“ ЕАД е прекратен.

По-рано стана ясно, че целият колектив на „Арсенал“ Казанлък спира работа от днес до 29-и март включително.

Колективът, който наброява около 8600 души по списък, излиза в платен или неплатен отпуск в зависимост от възможностите на всеки човек.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ