Скандал с интернет продажба на медицински услуги

Скандал с интернет продажба на медицински услуги

Скандал с интернет продажба на медицински услуги

Обяви в интернет за цезарово сечение или аборт по желание с намаление от цената, ако се плати с ваучери, предизвикаха бурна обществена реакция. Обявите са се разпространявали от сайт за колективно пазаруване, насочен към услуги в сферата на здравеопазването, съобщи bTV. Те са били публикувани в сайта “ОфертоМед”.  Офертата е била обозначена от името на частната болница "Уни Хоспитал-Панагюрище". От самата болница обаче реагираха с категоричната позиция, че нямат нищо общо с въпросните ваучери, а напротив, чувстват се "жертва на корпоративни интереси или елементарна интрига". 

"Не сме търсени, питани, не сме давали съгласие, не сме упълномощавали никой от наше име да влиза в договорни отношения, въз основа на които да рекламира предлагане на операции, интервенции, изследвания и друга подвеждаща и непрофесионално представена информация относно извършваната от нас лечебно-диагностична дейност. Веднага сезирахме Изпълнителната агенция „Медицински одит“ с молба за спешна проверка по случая, като същевременно ще потърсим правата си и по съдебен път. Само по този начин можем да се преборим с усещането за безнаказаност и арогантните действия на лицата, стоящи зад тази "атака", посочиха от медицинското заведение.

Малко след разпространяването на писмото на "Уни Хоспитал" до медиите, ваучерите за тези медицински услуги станаха неактивни в сайта, посочва още bTV.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ