Сметната палата да провери цялото управление на БНР, поиска Борисов

Сметната палата да провери цялото управление на БНР, поиска Борисов

Сметната палата да провери цялото управление на БНР, поиска Борисов

Скандалът в БНР от миналата седмица влезе в дневния ред на парламента днес. Корнелия Нинова излезе с декларатия, с която поиска назначаване на анкетна комисия за изясняване на случая.

"Виждаме, че властта се опитва да замаже проблема и да го прехвърли на техническо равнище. Изключването на сигнала на БНР е безпрецедентен случай в историята на България и ние искаме и политическа отговорност, и истината докрай. Затова предлагаме тази анкетна комисия”, заяви тя.

На свой ред, премиерът Борисов, който днес лично се отзова за процедурата по парламентарен контрол и дойде на крака в Народното събрание да отговаря на въпроси от депутати към него призова депутатите от ГЕРБ да подкрепят и да се присъединят към искането на БСП за анкетната комисия. Нещо повече, той дори настоява за пълна ревизия на управлението на БНР

„В момента прокуратурата извършва пълна проверка. Ще помоля нашата политическа група да се присъедини веднага към тази анкетна комисия, която искат колегите от БСП. И нещо повече - пленарната зала да вземе решение Сметната палата, като най-независим върховен орган, да влезе и да провери цялото управление на БНР”, посочи Борисов.

Междувременно от БНР съобщиха, че екип на Спешна помощ се е отзовал на повикване за шефа на радиото Светослав Костов. Линейката била повикана, защото му прилошало. Костов е предгледан и на място му е била приложена терапия. Не е в болница и състоянието му не е животозастрашаващо, поясняват от пресцентъра на БНР в съобщение до медиите. Вчера той прие отправена публично покана от шефката на СЕМ София Владимирова за тристранна среща между него и редколегията на радиото, на която СЕМ да бъде медиатор. От редколегията обаче днес са отказали да участват в такава среща с мотива, че всичко, което са имали да заявят като позиция е било изговорено още вчера.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ