Софроний и Константин Стоилов се паднаха на кандидат-студентите в СУ

Софроний и Константин Стоилов се паднаха на кандидат-студентите в СУ

Софроний и Константин Стоилов се паднаха на кандидат-студентите в СУ

В 9.00 часа днес започна кандидатстудентският изпит по история на България в Софийския университет за прием за учебната 2018/2019 година.

Кандидат-студент изтегли вариант 1 на теста и двете теми, по които избират да пишат явилите се на изпита - "Софроний Врачански - книжовна и политическа дейност" и "България при управлението на Константин Стоилов (1894-1899 г.)", съобщи пресцентърът на СУ.

925 са кандидат-студентите, подали заявления за явяване на изпита. Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова е приветствала кандидатите с "Добре дошли" и ги е призовала да покажат своите знания и амбиция да станат студенти на 130-годишния български университет. Тя им е пожелала да зарадват родителите и учителите си, които в този момент мислено са с тях.

Деканът на Историческия факултет на СУ и председател на изпитната комисия доц. Тодор Попнеделев е пожелал успех на кандидатите.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит по история на България, са Философия; Социология; Политология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; Публични информационни системи; Философия (на английски език); История; Археология; Етнология; История и география; Архивистика и документалистика; История и политика на Балканите; История и философия; Хебраистика; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

С изпит по история на България и с изпит по български език и литература бъдещите студенти могат да запишат специалността "Право", а с изпит по история на България и с изпит по английски, немски, френски, испански, италиански или руски език /по избор/ - за специалностите "Международни отношения" и "Регионално развитие и политика".

С успешно издържани изпити по история на България и с изпит по английски, немски, френски, испански език /по избор/ бъдещите студенти могат да запишат специалността "Европеистика". 

С успешно положени изпити по история на България и по английски и френски език /по избор/ кандидатите могат да запишат и специалността "История и чужд език".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ