Спряха делото срещу Ветко Арабаджиев, пуснаха съпругата му под домашен арест

Спряха делото срещу Ветко Арабаджиев, пуснаха съпругата му под домашен арест

Спряха делото срещу Ветко Арабаджиев, пуснаха съпругата му под домашен арест

Състав на специализирания съд спря делото срещу Ветко Арабаджиев и пусна под домашен арест съпругата му Маринела. Пловдивските съпрузи хотелиери са обвиняеми по дело за участие в престъпна група, пране на пари и данъчни престъпления. Те бяха задържани още през март миналата година в Барселона, а след това екстрадирани у нас. Досега специализираният съд в София на два пъти освобождаваше под домашен арест Маринела Арабаджиева, но решенията бяха отменяни от Апелативния съд. Дали и този път ще се случи същото, ще стане ясно идния четвъртък, тъй като решението на съда от днес подлежи на протест и обжалване пред Апелативния специализиран съд. 

Доказателствата срещу останалите 7 подсъдими за участие в организирана група за измами и пране на пари съдът върна на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения. 

Причината за спирането на делото срещу Ветко Арабаджиев е висящо дело в съда в Испания по нова заповед за арест на Арабаджиев, издадена на 24 април т.г. По неофициална информация по това дело вече имало произнасяне на първоинстанционния съд в Мадрид, но се очаква по него да се произнесе още една инстанция.

Мярката за неотклонение на Ветко Арабаджиев "задържане под стража" също е изменена в домашен арест, но засега той няма да бъде освободен. Междувременно, съдът отказа да измени паричните гаранции на Арабаджиев-син и други подсъдими по делото.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ