Тази неделя вземете „Книги за смет”

Тази неделя вземете „Книги за смет”

Тази неделя вземете „Книги за смет”

Тази неделя екологичната кампания „Книги за смет” за шеста поредна година ще подари 2 електронни или 1 хартиена книга на всеки, който предаде за рециклиране килограм пластмаса. Събитието съвпада с международното отбелязване на Деня на Земята, обръщайки внимание на човешката намеса и влияние върху здравето на планетата. 

За първи път инициативата, организирана от фондация “Credo Bonum” и издателство SmartBooks, ще се проведе едновременно в 5 града. На 22 април жителите на София, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Велико Търново ще могат да предадат килограм или повече почистена и компактно събрана пластмаса, годна за рециклиране.

Специалните пунктове на Екопак България ще бъдат поставени между 10:00 и 13:00ч., съответно пред Паметника на съветската армия (София), пред Общината в Пловдив, Пантеона в Бургас, Mall Galleria в Стара Загора и Mall Veliko Tarnovo в града.

Тази година електронната книжарница на „Книги за смет”  ще предложи още по-екологичен достъп до над 30 заглавия. Вместо хартиена книга, участниците ще могат да вземат специален талон, който дава достъп до 2 заглавия срещу килограм пластмаса. За вход в електронната книжарница е необходима регистрация с имейл адрес и уникалния код, отпечатан върху всеки талон.

Повече информация за инициативата може да следите на фейсбук страницата на събитието. Партньори на кампанията са Българо-американска кредитна банка, Европейската комисия в България, Екопак и общините Бургас, Велико Търново и Пловдив, Mall Galleria Стара Загора и Mall Велико Търново, и с медийното партньорство на телевизионното предаване на БНТ - „Зелена светлина”.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ