Учебната година приключва дистанционно. Матурите не се отменят

Учебната година приключва дистанционно. Матурите не се отменят

Учебната година приключва дистанционно. Матурите не се отменят

Учебната година ще приключи дистанционно, а учениците ще влязат в класните стаи само за провеждане на матурите след 7 и 12 клас, които са и балообразуващи за прием в гимназия и съответно в университети. Това решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации.

Датите за изпитите ще бъдат уточнени в следващите дни с оглед развитието на епидемиологичната обстановка в страната, съобщиха от МОН.

Образователната система има готовност за провеждане на изпитите при спазване на мерки за безопасност, включително за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение, както и за практическите изпити за професионална компетентност.

В училищата ще бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими. 

Постигнато е било и  съгласие за определяне на материала, включен в изпитите. Това ще стане на база данните от проучване сред училищата за нивото на усвоените знания и преподадените теми. Постъпилите данни ще бъдат анализирани и ще бъде оповестено учебното съдържание, което няма да се включва в изпитите.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ