Уволниха управителя на "БДЖ -Пътнически превози"

Уволниха управителя на БДЖ -Пътнически превози

Уволниха управителя на "БДЖ -Пътнически превози"

Управителят на "БДЖ -Пътнически превози" Любен Нанов е освободен от длъжност. Решението е взето на извънредно заседание на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, свикано по нареждане на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев.

Мотивите са свързани с лошото мениджърско управление, касаещо ръководенето на експлоатационната дейност на дружеството, съобщават от ресорното ведомство.

В съобщението на транспортното министерство се уточнява, че констатираните нарушения в изпълнението на ремонтните програми на мотрисите и вагоните допринасят за влошаване на предоставяната услуга, което не е в защита на обществения интерес.

"БДЖ - Пътнически превози”, като единствен жп превозвач, изпълняващ социална функция, трябва да бъде оздравено по най-конструктивния начин, за да могат ползвателите да пътуват бързо, комфортно и при спазено разписание на влаковете”, посочват от министерството.

Длъжността управител на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД за срок до провеждане на конкурс за избор на нов управител ще заеме Константин Азов.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ