В понеделник обсъждат новите министри

В понеделник обсъждат новите министри

В понеделник обсъждат новите министри

"В понеделник сигурно ще се срещнем с колегите от "Обединени патриоти" да обсъдим нови кандидатури". Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти във Варна, предаде Нова телевизия.

"Много работа имаме, много работа вършим, не можем да поставяме под риск или под съмнение, заради даден човек, който и да бил той", каза той. 

"Най-големият враг на ГЕРБ сме си ние самите и, когато допускаме грешки, съм безкомпромисен. Струва ми безсъние и нерви. Хората, които отстраняваме, са кадри, допринесли много, но идва момент, в който трябва да се разделим. Защото ние не сме БСП. Два пъти в мандат на БСП падат банки. Виждате, навсякъде, където възникне проблем, изникват скрити клетки, които веднага провокират", коментира още Борисов по повод оставките на вътрешния, регионалния и транспортния министри след катастрофата в Своге.

"Може би се питате защо приех оставките. Министър Нанков е прекрасен специалист. Още им ремонтираме тяхното строителство, аз по никакъв начин не ги съдя. Те са опозиция, да си говорят. Ние си гледаме нашата работа", каза Борисов.

"Оставките на тримата министри са личен акт. След като съм им ги поискал, след като има направени пропуски и след като имаме за съжаление 17 загинали. Да, пет писма са изпратени до фирмата да си оправи пътя, да, има строителен надзор, да, има приемателни комисии от над 20 души, но в края на краищата когато е имало сигнали, че пътят е опасен, министърът е длъжен да стои на пътя, ако трябва, и да предотврати инциденти“, заяви премиерът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ