Виктор Николаев: Благодаря на всички, които подкрепиха журналистиката

Виктор Николаев: Благодаря на всички, които подкрепиха журналистиката

Виктор Николаев: Благодаря на всички, които подкрепиха журналистиката

"Искам да благодаря на всички, които подкрепиха журналистиката – не просто мен или предаването. Това, което видяхме, не беше подкрепа, а лавина. Изпод руините на българската журналистика - срутвана и блъскана от доста време, тръгна лавина”. Това каза в ефира на предаването "Здравей, България" по NOVA телевизия водещият Виктор Николаев.

Управляващи политици заплашиха в ефир Виктор Николаев

Той се обърна към зрителите на NOVA по повод неуместните коментари, които депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов си позволиха да направят относно работата на водещия.

"От реакциите след предаването в петък разбрах едно. Вие дадохте знак на журналистите, на политиците, на собствениците на медии и бизнеси, че искате в България да се задават свободно въпроси. Добри или лоши за някого, остри, спорни, но най-вече – зададени. Без претенции, без страх, без да се изживяваме нито като жертви, нито като кандидати за "Пулицър". Не очаквайте да удряме шамари или да гоним от студиото някой, който ви е възмутил или разочаровал. Ние задаваме въпроси, а всеки сам преценява как да отговори, как да реагира и какво да каже. Що се отнася до това кой говори от студиата - управляващи, опозиция. Всички ние носим отговорност кого избираме, кой е в политиката и когато е там, ние сме длъжни да питаме. Ще се опитаме да продължим да го правим. Колкото до столчетата - виждали сме много политици, паднали от столчето на властта. Не забравяйте, че тези столчета ги давате вие и може да ги премествате – зависи от вас", каза Виктор Николаев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ