Взрив на тежки усложнения в САЩ след пушене на електронни цигари. Починалите вече са пет

Взрив на тежки усложнения в САЩ след пушене на електронни цигари. Починалите вече са пет

Взрив на тежки усложнения в САЩ след пушене на електронни цигари. Починалите вече са пет

Най-малко петима са вече жертвите на употребата на електронни цигари с течности в САЩ, оповестиха здравните власти в страната.

Засегнатите от тежки респираторни проблеми в страната вследствие на употребата на този тип цигари вече са 450, като броят им се е удвоил, предават международните агенции.

Общото между засегнатите е, че в редица случаи става въпрос за вдишване на активната съставка ТНС на канабиса. Това със сигурност е установено поне за единия от двата нови смъртни случая, обявени вчера от санитарните власти в Калифорния и Минесота. Повечето пациенти биват приемани по спешност с идентични симптоми - задух, повръщане, силна отпадналост. При всички тях е установено, че са пушачи на електронни цигари с течности, като при някои от тях са признали, че са ги съчетавали с марихуана.

Последните два нови случая на починали вследствие на мистериозния синдром, свързан с употребата на електронните цигари с течности са от Минесота и Лос Анджелис. Пациентът от Минесота е бил над 65-годишна възраст и е починал след продължителна хоспитализация, уточниха местните санитарни власти. Според експерти, той е бил засегнат от хронични респираторни проблеми и бил настанен в болница заради тежки белодробни увреждания, посочва БТА.

Санитарните власти в окръг Лос Анджелис в Калифорния също оповестиха за смъртен случай, свързан с пушене на електронни цигари. Става въпрос за пациент над 55-годишна възраст, който бил засегнат от хронични здравословни проблеми. Най-вероятната причина за смъртта му е употребата на вейпинг /вид електронна цигара с течност.

Здравните власти започваха проверки и разследване дали става дума за наличие на някакъв токсин в използваната течност за цигарите или заболяването се разпространява през замърсени пълнители.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ