„Зелена линия Витоша“ все по-популярна и сред чужденците у нас

„Зелена линия Витоша“ все по-популярна и сред чужденците у нас

„Зелена линия Витоша“ все по-популярна и сред чужденците у нас

Инициативата на Лидл България, която за осма поредна година осигурява безплатен и удобен превоз до планината, се радва на все по-голяма популярност и сред чуждестранните туристи в София. Англичани, италианци и белгийци са част от хилядите любители, които активно ползват „Зелена линия Витоша“. 

Близо 3000 души са достигнали до планината с безплатния транспорт на "Зелена линия Витоша", от старта на тазгодишното издание на инициативата в началото на юли месец досега. Сред положителните тенденции, които се забелязват тази година, е, че все повече млади хора избират брандираните автобуси, за да се качат на чист въздух през уикендите, като най-малките от тях са на възраст между 6 и 7 години. Не липсват обаче и по-зрели любители на високопланинските спускания, като най-възрастният колоездач е на повече от 50 години, а най-възрастният пешеходец достига до 72 години.

Безплатните автобусни линии на Лидл България както за пешеходци, така и за велосипедисти са на разположение всеки уикенд и в празничните дни през цялото лято до 24 септември, включително. На спирките са разположени табели с разписанието.

„Зелена линия Витоша“ за пешеходци: Автобусите за пешеходци пътуват всеки уикенд и в почивните празнични дни. Графикът е: тръгване в 8:00 ч. и в 9:00 ч. от стадион „Васил Левски“ и връщане в обратната посока в 17:00 ч. и в 18:00 ч. от „Златни мостове“.

„Зелена линия Витоша“ за велосипедисти: Автобусите за велосипедисти се движат по две линии. Първата велолиния тръгва от спирка „Зоопарк“ през „Бай Кръстьо“ и стига до хижа „Алеко“ и е особено предпочитана от утвърдени байкъри. Втората велолиния е с дестинация с. Бистрица и с. Железница и е подходяща за семейства с деца на колела, заради по-леките и полегати трасета, които предлага тази част на Витоша. За допълнително удобство велоавтобусът тръгва от метроспирка, като колоездачите ще могат да ползват свободно метрото за придвижване с велосипедите всеки уикенд. Маршрутът на втората велолиния стартира от НСБАЛ (2542) – спирка на бул. "Г.М.Димитров" над Метростанцията в посока Зоопарка, и преминава през с. Бистрица до с. Железница.

Двете велолинии ще се движат до 24 септември 2018 г. и тръгват съответно в 8:20 ч. и в 10:30 ч. от началните спирки. Велоавтобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета от 26 колела.

Повече информация за „Зелена линия Витоша“ може да намерите тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ