България

Политика

|

Общество

|

Антикорупционната комисия е с нов председател

Антикорупционната комисия е с нов председател

От днес Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е с нов председател. Временно поста заема досегашният зам.-председател Антон Славчев, а Сотир Цацаров се връща в прокуратурата, която ръководи седем години до избора на Иван Гешев за главен прокурор, предава БНР.

Антон Славчев за втори път оглавява временно комисията. Той беше начело на антикорупционния орган и през 2019 г. след скандала с терасата на тогавашния председател Пламен Георгиев.

Смяната на Сотир Цацаров беше един от приоритетите, около които се формира настоящата четворната управленска коалиция. Тази смяна трябваше да стане чрез закон, но такъв все още не е внесен за обсъждане в Народното събрание.

Антон Славчев е завършил е висше военно транспортно училище „Тодор Каблешков“  гр.София и Великотърновски университет  „Св.св. Кирил и Методий“, специалност „Право“. Има дългогодишен стаж в системата на МВР. В периода 2008 г. до 2018 г. е служител на Държавна агенция „Национална сигурност“. От месец април 2018 г. е избран от Народното събрание за зам.-председател на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ