Асен Василев: Няма да се вдигат данъци, но ще се събират без изключения

Асен Василев: Няма да се вдигат данъци, но ще се събират без изключения

Асен Василев: Няма да се вдигат данъци, но ще се събират без изключения

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев обяви във Фейсбук, че няма да се вдигат данъци, но ще бъдат събирани без изключения. Повод за коментара му е дискусия за максималния осигурителен доход. 

През годините максималният осигурителен доход е увеличаван с увеличаването на средната работна заплата, като нови прагове са въвеждани през 2008, 2014, 2015, 2016 и 2020 година. Праговете са въвеждани на стойности 4.8х, 2.8х, 2.9х, 3х и 2.4х средната брутна заплата от предходната година, пише още Василев, който е вероятният следващ финансов министър на страната. 

Приетото предложение за прага за 2022 г. е да се въведе нов праг на 2.3х средната брутна заплата от предходната година (най-ниската историческа стойност за нов праг) и прагът да остане на стойност 2.3х през следващите 4 години, пише Василев и представя данните по години. 

[[{"fid":"384660","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":505,"width":640,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ