Асен Василев съди Тошко Йорданов за клевета

Асен Василев съди Тошко Йорданов за клевета

Асен Василев съди Тошко Йорданов за клевета

Бившият финансов министър Асен Василев е подал съдебен иск срещу зам. председателя на “Има такъв народ” Тошко Йорданов заради твърдението му, че Василев е откраднал интелектуална собственост, съобщи Нова тв.

"Завел съм иск срещу Тошко Йорданов в съда. Той направи едни изявления от трибуната на парламента. Мястото, където спорът ще бъде решен, е в Софийски градски съд. Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с "Има такъв народ" и да направим нещо смислено за България", заяви Василев. Той не уточни за каква сума е искът.

Василев добави, че новата му формация е отворена за разговори с всички, дори с ИТН, като той се надява двете партии да направят нещо смислено за България.

В края на юли депутатът от "Има такъв народ" Йорданов заяви от парламентарната трибуна, че в миналото Асен Василев е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това. "В процеса на делото съдебно-техническа експертиза доказва, че новият продукт на Асен Василев е направен въз основа на код от откраднат компютър лично от г-н Асен Василев. Адвокатите на Василев в Лондон постигат извънсъдебно споразумение за обезщетение в размер на няколко милиона долара, като признават факта на откраднатата интелектуална собственост, каза тогава зам.-шефът на ИТН.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ