"Атака" бойкотирала организационния живот, постът на Сидеров най-вероятно ще бъде поделен

Атака бойкотирала организационния живот, постът на Сидеров най-вероятно ще бъде поделен

ВМРО и НФСБ си поделят поста на Сидеров в парламентарната група на Патриотите. Както стана ясно по-рано, лидерът на "Атака" е бил освободен като председател на ПГ на “Обединени патриоти” по време на проведен вчера коалиционен съвет. Никой от "Атака", включително и самият Сидеров не е присъствал на вчерашното заседание. Новината, че е свален от поста, бе потвърдена и от шефката на парламента Цвета Караянчева, която прочете съобщението от парламентарната трибуна.

Причината за смяната е, че от месеци парламентарната група няма реален организационен живот, обясни пред журналисти в парламента зам.-шефът на ВМРО Искрен Веселинов.

По информация на в. "24 часа" именно Веселинов ще е единият от съпредседателите на парламентарната група след разделянето на поста. Другият съпредседател ще бъде Валентин Касабов от НФСБ, научи “24 часа”.

"Представителите на "Атака" систематично бойкотират заседанията на парламентарната група и бламират нейната работа", коментира Веселинов.

А на въпрос дали НФСБ и ВМРО са уведомили Сидеров за решението си по-рано, той потвърди, че решението е взето без знанието на лидера на "Атака" като заяви: Уведомен е от съобщението, което беше прочетено от парламентарната трибуна.

Според него в ситуацията няма нищо драматично, очакванията са дори от тук нататък коалицията да работи много по-добре.

Спряганият за съпредседател Валентин Касабов от НФСБ пък гарантира, че "коалиция "Обединени патриоти" е стабилна, ако не се случи нещо друго". Според него също няма нищо странно в решението за смяната на Сидеров, защото било взето на редовно насрочено заседание на групата, което означавало, че не е имало пречки лидерът на "Атака" и неговите депутати да бъдат там.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ