Барак Обама с нова критика към Доналд Тръмп

Барак Обама с нова критика към Доналд Тръмп

Барак Обама с нова критика към Доналд Тръмп

44-тият американски президент Барак Обама отново критикува администрацията на Доналд Тръмп за мерките относно новия коронавирус, този път по време на реч към завършващите учебни заведения в САЩ, в събота, предаде CNN.

„Тази пандемия най-после напълно скъса завесата на идеята, че толкова много отговорни хора знаят какво правят. Повечето от тях дори не се преструват на отговорни“, коментира Обама по време на виртуалното дипломиране “Graduate Together”, водено от баскетболиста Леброн Джеймс.

Макар да не бе назован директно, Тръмп се припозна в думите на предшественика си. „Той беше некомпетентен президент, само това мога да кажа“, отговори той. Официално становище на Белия дом също отбеляза усилията на държавния глава. „Безпрецедентната реакция на президента Тръмп спрямо коронавируса спаси животи... Нещо повече, той насочи най-голямата мобилизация на частния сектор от Втората световна война насам за попълване на запасите, изчерпани от предшественика му“, заяви прессекретарят Кейли Макенани.

По-рано през май Обама определи като „абсолютно хаотично бедствие“ отговора на администрацията на кризата от пандемията от COVID-19.

В миналия петък американската тв водеща Опра Уинфри също изнесе реч към завършващите, отново засягайки темата за политиката на САЩ. „Имате силата да се изправите, да се борите и да гласувате за по-здравословни условия, които ще създадат по-здравословно общество“, коментира тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ