Байдън ще участва във виртуална среща с лидерите от Г-7

Байдън ще участва във виртуална среща с лидерите от Г-7

Байдън ще участва във виртуална среща с лидерите от Г-7

Президентът на САЩ Джо Байдън ще участва в петък, 19 февруари, в първата си среща с лидерите на страните от Г-7. Тя ще бъде виртуална и на нея ще бъдат обсъдени коронавирусната пандемия и световната икономика, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс, цитирана от БТА.

"Виртуалната среща с лидерите на водещите в света демократични пазарни икономики ще даде възможност на президента Байдън да дискутира планове за справяне с пандемията от КОВИД-19 и за възстановяване на глобалната икономика", посочи в комюнике Белият дом.

Байдън ще изтъкне необходимостта от глобална координация при производството, разпределянето и доставките на ваксини, както и от глобални усилия за подготовка и защита от бъдещи пандемии. Президентът ще говори също за нуждата индустриализираните страни да направят така, че икономическото им възстановяване да обхваща всички групи на обществото и да е в полза на всички работещи, включително жените и членовете на исторически онеправданите общности, се казва в комюникето, цитирано от Асошиейтед прес.

Байдън ще използва случая да обсъди и нуждата от осъвременяване на глобалните правила за справяне с икономически предизвикателства, като тези, които отправя Китай, допълва Белият дом.

В деня на срещата с лидерите на Г-7 Байдън ще се включи и в "специално издание" на Мюнхенската конференция по сигурността, форум на световните лидери, посветен на отбраната. Като вицепрезидент той участва в Мюнхенската конференция през 2009 и 2015 година.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ