Байдън ще участва във виртуална среща с лидерите от Г-7

Байдън ще участва във виртуална среща с лидерите от Г-7

Байдън ще участва във виртуална среща с лидерите от Г-7

Президентът на САЩ Джо Байдън ще участва в петък, 19 февруари, в първата си среща с лидерите на страните от Г-7. Тя ще бъде виртуална и на нея ще бъдат обсъдени коронавирусната пандемия и световната икономика, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс, цитирана от БТА.

"Виртуалната среща с лидерите на водещите в света демократични пазарни икономики ще даде възможност на президента Байдън да дискутира планове за справяне с пандемията от КОВИД-19 и за възстановяване на глобалната икономика", посочи в комюнике Белият дом.

Байдън ще изтъкне необходимостта от глобална координация при производството, разпределянето и доставките на ваксини, както и от глобални усилия за подготовка и защита от бъдещи пандемии. Президентът ще говори също за нуждата индустриализираните страни да направят така, че икономическото им възстановяване да обхваща всички групи на обществото и да е в полза на всички работещи, включително жените и членовете на исторически онеправданите общности, се казва в комюникето, цитирано от Асошиейтед прес.

Байдън ще използва случая да обсъди и нуждата от осъвременяване на глобалните правила за справяне с икономически предизвикателства, като тези, които отправя Китай, допълва Белият дом.

В деня на срещата с лидерите на Г-7 Байдън ще се включи и в "специално издание" на Мюнхенската конференция по сигурността, форум на световните лидери, посветен на отбраната. Като вицепрезидент той участва в Мюнхенската конференция през 2009 и 2015 година.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Шефът на Bank of America: Силата на американския потребител е най-голямото предизвикателство пред Фед
Гешев: Искането за свалянето ми е опит за тоталитарен преврат, готвят се за подобие на кървави чистки
Киев съобщи за напредък на украинските войски на източния фронт
Apple представи първите си очила за смесена реалност
10 282 деца влязоха на първо класиране в първи клас в София  
Прокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на Кирил Петков
КРС забрани на „Виваком“ да прилага влязло в сила от 1 януари повишение на цените
ЕК настоява социалните мрежи да разполагат с екипи, работещи на всички европейски езици