Бизнесът ще консултира британското правителство след Брекзит

Бизнесът ще консултира британското правителство след Брекзит

Британският премиер Тереза Мей създава пет нови бизнес съвета, които да я консултират по проблемите, пред които са изправени ключови сектори от икономиката при излизането на Великобритания от ЕС, съобщи канцеларията й, цитирана от Ройтерс.

До излизането на Обединеното кралство от общността остават по-малко от пет месеца, а все още не е постигнато споразумение за отношенията между Лондон и Брюксел след развода. Бизнесът настоява за по-голяма яснота по търговските условия след Брекзит.

Всеки от новите съвети ще бъде председателстван от двама бизнес лидери и ще има около 10 членове. Те ще заседават три пъти годишно - два пъти с премиера и веднъж с високопоставен министър - и ще дават препоръки за правителствената политика.

"Помолих тези нови съвети да ни консултират за възможностите и предизвикателствата, пред които е изправен бизнесът, докато подготвяме Великобритания за бъдещето", посочва Мей в изявление.

Премиерът ще приеме съпредседателите на новите бизнес съвети днес в резиденцията си на "Даунинг стрийт", за да определят целите им и да обсъдят проблеми, засягащи множество сектори като производителността и международните инвестиции. Във всеки съвет ще има и представител на съответна бизнес лобистка група.

Съветите ще бъдат "Финансови, професионални и образователни услуги", "Промишленост, инфраструктура и производство", "Телекомуникации, творчески индустрии, технологии и медии", "Потребители, търговия на дребно и биологични науки" и "Малък бизнес, растеж и предприемачи"

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ