Борисов тръгна на редовната си седмична обиколка

Борисов тръгна на редовната си седмична обиколка

Борисов тръгна на редовната си седмична обиколка

Два дни, след като разходи председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел с джип и хеликоптер по границите ни, премиерът Борисов отново тръгна на проверки из страната. Днес той първо се качи на хеликоптер, за да инспектира от високо изграждането на компресорната станция „Расово“, която е част от проекта за разширение на газопреносната ни инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница. 

„Това е една от двете компресорни станции, които ще служат за повишаване на налягането по трасето на „Балкански поток“, другата е „Нова Провадия“. Площадката на КС „Расово“ е с площ около 120,7 декара. На нея освен три газотурбокомпресорни агрегати ще бъдат разположени и административна сграда, производствени и обслужващи сгради“, написа във Фейсбук профила си премиерът Борисов. 

„С тази компресорна станция и тази при Провадия можем да увеличим капацитета на „Балканския поток“ до 20 милиарда. Сега е 15 милиарда. Така гръцката връзка ще може не само да обслужва България, но и да диверсифицира газа нагоре по цялото трасе“, написа още премиерът в социалната мрежа.

Малко след това Борисов пое с джипа си и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков да проверява участък от магистрала „Хемус“. „Хората ще минават от тук за минути, без да знаят какъв къртовски труд е положен“, каза Борисов, докато шофираше през участъка Ловеч - Плевен.

 

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ