Борисов тръгна на редовната си седмична обиколка

Борисов тръгна на редовната си седмична обиколка

Два дни, след като разходи председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел с джип и хеликоптер по границите ни, премиерът Борисов отново тръгна на проверки из страната. Днес той първо се качи на хеликоптер, за да инспектира от високо изграждането на компресорната станция „Расово“, която е част от проекта за разширение на газопреносната ни инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница. 

„Това е една от двете компресорни станции, които ще служат за повишаване на налягането по трасето на „Балкански поток“, другата е „Нова Провадия“. Площадката на КС „Расово“ е с площ около 120,7 декара. На нея освен три газотурбокомпресорни агрегати ще бъдат разположени и административна сграда, производствени и обслужващи сгради“, написа във Фейсбук профила си премиерът Борисов. 

„С тази компресорна станция и тази при Провадия можем да увеличим капацитета на „Балканския поток“ до 20 милиарда. Сега е 15 милиарда. Така гръцката връзка ще може не само да обслужва България, но и да диверсифицира газа нагоре по цялото трасе“, написа още премиерът в социалната мрежа.

Малко след това Борисов пое с джипа си и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков да проверява участък от магистрала „Хемус“. „Хората ще минават от тук за минути, без да знаят какъв къртовски труд е положен“, каза Борисов, докато шофираше през участъка Ловеч - Плевен.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ