Борисов: Какво е "трасирал" Радев в Русия? Нищо!

Борисов: Какво е трасирал Радев в Русия? Нищо!

Борисов: Какво е "трасирал" Радев в Русия? Нищо!

Първото явяване на Борисов на парламентарен контрол от една година насам стана повод за острипререкания, размяна на обиди и приключи с напускане на залата на депутатите от ГЕРБ.

Премиерът дойде в пленарна зала, за да даде отчет за визитата си в Русия по искане на БСП.

"Отидох в Русия да видя какво е трасирал президентът Радев, не беше трасирано нищо. Вместо да ме питате мен, питайте него какво е трасирал на срещата си с Путин. Това, което трасира президентът, това постигнахме и ние... ". Така отговори Борисов по време на парламентарния контрол на въпрос на депутата от БСП Антон Кутев за резултатите от посещението му в Русия.

"Щеше ми се да започна и с отговор на въпроса на Корнелия Нинова как бихме могли като държава да постигнем по-добри резултати. Със сигурност може повече, затова преди време предложихме министърът по европейските въпроси, на Европредседателството да бъде от вашата партия. Вие казахте, че сме искали да ви купим. Сега вие ни предлагате същото - да работим заедно. Добре, приемаме го", коментира още премиерът.

Фазата на напрежение се вдигна с правото на реплика на Антон Кутев. "Вашата закачка с президента Радев не е във ваша полза, защото той има по-висок рейтинг от вас и вие очевидно не можете да свикнете с това. Вие просто не се разбирате с тези хора. Имате съвършено различен начин на комуникация. Сменете си съветниците, с тези няма да се справите, не разбират какво ви казва Путин!", каза Кутев и добави, че оценката на премиера се различава от това, което заявиха от Кремъл след визитата му.

Това ядоса Борисов и той отговори:

"ГЕРБ има по-голям рейтинг от БСП, а Мая Манолова има по-голям рейтинг от президента. Винаги, когато съм бил в парламента, вие чакате да дойда, не за да свършим работа. Срещата ни беше 3 часа. Толкова пък да не съм разбрал какво ми казва Путин с преводач.... Така започнат разговор, води до такова отношение.На 13 юни се събират всички министри. Мисля, че ще се договорим част от газта да се търгува на територията на България. Използвате случая да се заяждате с мен, да си разменяме реплики. Това не помага на никого. Пишат, че съм васал на Путин, вие ми казвате, че не се разбирам с него. На кого да вярвам? Като дойде в България, ще го помоля да ви обясни на руски, това мога да направя", отсече Борисов и си тръгна разгневен от залата.

Докато той излизаше, Кутев превзе трибуната и превърна размяната на реплики в скандал, изпращайки Борисов със заядливи подмятания, че с Путин, те /б.р. БСП/ могат да си говорят и на руски, и на английски - все някак щели да се разберат, но не и на "банкянски". След което "удари финален акорд" с обвинение, че премиерът се държи в парламента като "дерибей" и "дебелашки".

Тогава председателят на парламента Цвета Караянчева наказа депутата от левицата със забележка, а депутатите от ГЕРБ напуснаха пленарната зала.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ