Борисов оглавява преговорите за правителство, екипът - изцяло мъжки

Борисов оглавява преговорите за правителство, екипът - изцяло мъжки

Бойко Борисов оглавява преговорите за съставяне на правителство, съобщи БНР като се позова на информация от ГЕРБ.

Този път преговорният екип на партията е изцяло мъжки и включва Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Владислав Горанов и Делян Добрев. Преговорите за втория кабинет Борисов след изборите през 2014 бяха поверени на Румяна Бъчварова, Цецка Цачева и Менда Стоянова. Цачева остана извън 44 парламент, изместена от преференциален вот, а Бъчварова влезе на косъм, след като Борисов се отказа от спечеления мандат в София в нейна полза и влезе като водач на пловдивската листа. 

В централата на ГЕРБ са били обсъдени детайли за предизборната програма, която "сега вече трябва да бъде превърната в управленска, едва тогава ще бъде и предложено за обсъждане с други евентуални партньори", съобщиа Лиляна Павлова.

Приоритети се очертава да бъдат социалната сфера, реформата в администрацията, както и още реформи, които ще бъдат обсъдени и едва след това ще бъдат предложени на партньорите.

Интригата около която се заиграват към момента социолози и политически наблюдатели е дали Борисов ще опита този път формулата "правителство на малциноството". Това, обаче е високорисков ход, защото е предпоставка за нестабилност на кабинета, както и за блокиране на опити за реформи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ