Борисов отговори на Петков: И ние имаме списък, в него са Асен Василев и Стефан Янев

Борисов отговори на Петков: И ние имаме списък, в него са Асен Василев и Стефан Янев

Бившият премиер Бойко Борисов отправи критики към управляващите по време на среща със симпатизанти на ГЕРБ в Сливен.

„Просто искам хората да могат да сравняват какво сме правили ние и какво се прави в момента, въпреки пропагандата. И все пак да предупредим – както преди 7-8 месеца предупредихме за „Руменрадевата зима“ за цените, инфлацията, обедняването. Факт ли е? Факт. Сега искам да предупредя, че ако тези хора продължат да управляват по този начин, теглейки много милиарди, като дойде следващият бюджет през ноември ще сме стигнали таваните на дълговете“, коментира Борисов, който говори след изказванията на Десислава Танева, Делян Добрев и Томислав Дончев.

„Това е все едно семейство да вземе пари назаем от комшиите и да си изкара хубаво лятото. След това има два шанса – или да го бият, или да си вземе самолета и да избяга. Като гледам, те не са куражливи да стоят като нас. Досега каквото сме предупредили, все е ставало“, каза Борисов.

Той показа различни графики, сравняващи , сравняващи инфлацията в страната по време на управлението на ГЕРБ и тази, която е достигната при настоящия кабинет. Борисов показа и сравнение на потока на преките чуждестранни инвестиции. „Президентът Радев каза, че в следствие на корупциите те били намалели. Сега има с 50% по-малко. Не е лицеприятно, дразнещо е - разбирам. Но е факт. Ние в момента агитираме нашите хора - защо трябва да сме горди, с вдигнати глави", каза бившият премиер.

Той заяви, че капанът, който правителство залага с дълговете за милиарди, е огромен.

„Сега нямаме никаква амбиция да влизаме в управлението предвид създадения хаос. Следващите как ще се оправят? Първо трябва да намалят всички тези социални разходи, да компенсират ток и газ. Всяко следващо правителство директно в техния капан“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ благодари на посолството на САЩ в България за това, че по-рано днес оповести причината, поради която се е забавила доставката на изтребителите F-16 - пандемията от COVID-19.

„Румен Радев вече не знае какво да каже, толкова е отчаян, убеден съм. Може да не се харесваме, но си обичаме държавата. Не може да му е приятно това, което се случва, но понеже няма какво да каже вчера обвини мен лично и правителството ми за самолетите Ф-16", каза Борисов.

Той цитира изявлението на посолството, според което забавянето на доставките на изтребителите се дължи на пандемията от COVID-19.

Борисов настоя в бюджета депутатите да гласуват парите и за втората част, за да може да се окомплектова една цяла ескадрила така, както е била заложена в плана.

Той подчерта, че договорите за самолетите са между правителството на България и правителството на САЩ.

„Има чисто обективни фактори, които забавиха самолетите. Ние, за да сме първи, платихме 100% половината от сумата, за да може сегашното правителство да не се оправдава, че видите ли, няма пари. Платихме дълга на КТБ, дълга на руските реактори, неизплатените пари на американските централи. 6 милиарда и 800 милиона влязохме в дългове. Не е приятно“, коментира бившият премиер.

По отношение на списъка с имена, предоставен от Кирил Петков на Прокуратурата, Борисов заяви, че ще се отнесе шеговито и представи на свой ред списък, изготвен от младежката структура на ГЕРБ.

„Госпожа Лена Бориславова изключително много я харесвам като професионалист. Тя каза, че списъкът е от Google. Моите младежи и девойки взели, че също направили списък от там. На първо сложили Асен Василев. То пише страшни работи. След това Янев. Не ми се чете“, каза Борисов.

„Затова Кирил Петков иска да сложи свои хора в прокуратурата. Занасяш списъка на опозицията – професори и министри, прокурора да ги прибера в затвора. Така е било и през 1944-45 година – по списък са изтрепали цвета на нацията“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Ако това е съдебна реформа - да сложиш свои хора в МВР и прокуратурата и накрая да извадиш от Google е несериозна работа. Жалко, че това отнема огромен ресурс от медийното време", каза още Бойко Борисов.

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ