Три варианта били разработени за отбелязване на Гергьовден

Три варианта били разработени за отбелязване на Гергьовден

Пикът на разпространяването на коронавируса се очаква до 10 - 15 дни. Сега е времето да покажем, че сме дисциплинирана нация. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет след среща в Синодалната палата с патриарх Неофит и с митрополитите от Светия синод. 

"Ако всичко мине наред по Великденските празници и покажем самодисциплина, да можем да отворим по организиран ред парковете и планините около големите градове, за да може хората да поемат въздух", допълни премиерът.

Вече са три варианта за отбелязването на Гергьовден - 1.)" Ако нещата са добри; 2.) Ако не са добри; 3.) "Ако са много лоши и сме изпуснали ситуацията", разясни още той

"На 30 април отново ще се водят разговори с министъра на отбраната кой от трите варианта ще се предложи на хората за 6 май и за парада. Ситуацията ще покаже, докторите, бързите тестове и изследванията ще покажат", каза още Борисов.

Междувременно, стана ясно, че пазарите, където се нарушават предписанията за противоепидемични мерки ще бъдат затворени, докато "не си направят ред, както в магазините и веригите - с пропускателни пунктове на влизане и излизане.", каза Борисов

"Наредил съм на Младен Маринов, там, където не се създава ред, да ги затварят веднага. Умоляваме да се спазва ред и изведнъж отиват и се накачурват всичките, все едно ще свършат ябълките. За да разхлабим мерките, трябва да станем по-дисциплинирани", каза още премиерът. 

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че мерките, които е разпоредил министърът на здравеопазването, са в сила, а МВР следи за тяхното спазване.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ