Три варианта били разработени за отбелязване на Гергьовден

Три варианта били разработени за отбелязване на Гергьовден

Три варианта били разработени за отбелязване на Гергьовден

Пикът на разпространяването на коронавируса се очаква до 10 - 15 дни. Сега е времето да покажем, че сме дисциплинирана нация. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет след среща в Синодалната палата с патриарх Неофит и с митрополитите от Светия синод. 

"Ако всичко мине наред по Великденските празници и покажем самодисциплина, да можем да отворим по организиран ред парковете и планините около големите градове, за да може хората да поемат въздух", допълни премиерът.

Вече са три варианта за отбелязването на Гергьовден - 1.)" Ако нещата са добри; 2.) Ако не са добри; 3.) "Ако са много лоши и сме изпуснали ситуацията", разясни още той

"На 30 април отново ще се водят разговори с министъра на отбраната кой от трите варианта ще се предложи на хората за 6 май и за парада. Ситуацията ще покаже, докторите, бързите тестове и изследванията ще покажат", каза още Борисов.

Междувременно, стана ясно, че пазарите, където се нарушават предписанията за противоепидемични мерки ще бъдат затворени, докато "не си направят ред, както в магазините и веригите - с пропускателни пунктове на влизане и излизане.", каза Борисов

"Наредил съм на Младен Маринов, там, където не се създава ред, да ги затварят веднага. Умоляваме да се спазва ред и изведнъж отиват и се накачурват всичките, все едно ще свършат ябълките. За да разхлабим мерките, трябва да станем по-дисциплинирани", каза още премиерът. 

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че мерките, които е разпоредил министърът на здравеопазването, са в сила, а МВР следи за тяхното спазване.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ