Борисов поиска всички ВиК дружества в страната да се обединят в едно

Борисов поиска всички ВиК дружества в страната да се обединят в едно

Борисов поиска всички ВиК дружества в страната да се обединят в едно

Всички ВиК дружества в страната да бъдат обединени в едно. Това поиска премиерът Бойко Борисов на последното заседание на Министерски съвет за тази година. Поводът е водната криза в Перник, а идеята е по-лесно да се контролира инфраструктурата, да се правят ремонти и рехабилитация на водопроводната мрежа. Премиерът съобщи още, че е разпоредил изграждането на нов магистрален тръбопровод в Перник.

„Вчера ходих да гледам. Тръбите са толкова изгнили, че в момента, в който влезе налягането, веднага ги пробива“, заяви Борисов и призова за изграждането на модерен тръбопровод, който с датчици да следи за налягането по тръбите, както и да отчита дали има кражби на вода по мрежата.

Борисов коментира и водния режим в града. Припомняме, че премиерът нареди „Икономическа полиция“ да разследва къде е отишла водата на града и кой е виновен за обстоятелствата, наложили въвеждането на водния режим.

„Към Перник ще бъдат командировани поне четири екипа на ВиК от близките градове, които да помогнат по ремонтите в града. Ще ни струва пари, ще помогнем на града. Въпросът е да се прави всеки час, за да може хората да се успокоят, че се прави“, допълни Борисов.

По думите му, тръбите, освен че са много стари, са в безобразно състояние.

„Не искам да търся вина на колко правителства и колко кметове досега, включително и нашите - пропуснато златно време“, посочи Бойко Борисов. И посочи, че в страната е настъпил уплах, след като полицията се е заела да проверява ВиК дружествата.  

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ