Борисов привика спешно посланика ни в Русия

Борисов привика спешно посланика ни в Русия

Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с извънредния и пълномощен посланик на България в Руската федерация Бойко Коцев.

Двамата са обсъдили случая „Скрипал“, както и реакциите по него в Русия, в Европейския съюз и на международната общност.

Премиерът Борисов е разпоредил на посланик Коцев да се прибере в София за консултации с българското правителство, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Преди началото на Срещата на върха ЕС-Турция вчера, председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви от Варна, че 14 европейски страни ще изгонят руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания. Британският премиер Тереза Мей миналата седмица е обърна с призив към ЕС да подкрепи оценката на официален Лондон, че Русия е виновна за отравянето на Скрипал. САЩ и Канада също обявиха вчера, че ще изгонят руски дипломати. 

Няколко часа след изказването на Туск във Варна, от българското Външно министерство отново декларираха, че няма промяна в позицията на страната, обявена през уикенда и няма да бъдат предприемани никакви мерки засега срещу руски дипломати у нас.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ