Борисов се срамува от провала с Истанбулската конвенция

Борисов се срамува от провала с Истанбулската конвенция

„Гордея се с това, че намалихме външния дълг с 2,3 млрд. лева. Срам ме е, че не можахме да представим Истанбулската конвенция, така че да убедим обществото, че трябваше да я приемем, както повечето страни в Европа”. Това каза премиерът Бойко Борисов в специално интервю за Нова тв по повод 1-ата година на третото му правителство.

Борисов коментира, че не е очаквал такава обществена реакция при положение, че насилието над жените у нас е „страхотен бич“. По думите му политическите сили се възползвали от ситуацията. Той предпочел ГЕРБ да оттегли Истанбулската конвенция, вместо да се бори с общественото недоволство.

Борисов призна за грешка и реакцията на ГЕРБ около продажбата на ЧЕЗ. Той и министрите му били неподготвени. Борисов направи аналогия с февруарските събития от 2013 г., когато подаде първата си премиерска оставка, заради, по думите му, протестите, дирижирани от ДПС и БСП.

Корупцията е бич, който всеки ден, на всички нива трябва да се смазва, продължи Борисов и призова обществото да даде шанс на новата комисия за борба с корупцията.

За показния арест на кметицата на столичния квартал „Младост” Десислава Иванчева Борисов заяви: „Надявам се това да им е обеца на ухото. Аз лично не обичам да има толкова голяма показност”.

За коалиционните „Обединени патриоти“ премиерът подчерта, че Европа няма никакви критики към България по отношение на техните действия. „Доверието в нас е толкова голямо, че освен похвали за България, аз друго не съм чул”, каза Борисов. А за изявите на Волен Сидеров в Крим коментира:  „Той иска да си запази лицето на партията си пред своите избиратели. Да каже”: „Да, ние сме тук, защото нямаше друг начин да се направи правителство, но запазваме ценностите на „Атака”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ