Борисов се срещна със сръбския президент Александър Вучич

Борисов се срещна със сръбския президент Александър Вучич

Премиерът Бойко Борисов се срещна със сръбския президент Александър Вучич днес, във втория ден от посещението в Босна и Херцеговина.

Борисов е специален гост на 21-ия Международен икономически панаир в Мостар. Изложението среща бизнеса от региона със световни компании. 

"През последните няколко години всички с радост наблюдаваме как икономиката и инвестициите вървят нагоре. В едно нещо съм абсолютно убеден - ЕС иска мир и просперитет на Балканите. За другите големи играчи на международната сцена - надявам се да е така", каза Борисов на съвместна пресконференция с Вучич, цитиран от БНТ.

Той обаче посочи, че провокациите и конфликтите в региона напоследък тревожат всички.

"Настроението не е оптимистично, по-скоро усещането е, че ни предстои нещо лошо, а преди няколко месеца не беше така", коментира Борисов, визирайки инцидентите и словесните престрелки между Сърбия и Косово, липсата на съгласие по промените в изборния закон на Босна и Херцеговина, напрежението около Кипър и Гърция, войната в Сирия.

Той приветства усилията на сръбския президент за запазване на спокойствието в преговорния процес с Прищина и на мира. "Искрено се надявам, че и колегите в Косово ще продължат в същия дух", каза премиерът и посочи, че ще потърси разговори по темата с президента на страната Хашим Тачи. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ