Борисов ще се срещне с Путин в Москва

Борисов ще се срещне с Путин в Москва

Борисов ще се срещне с Путин в Москва

Двудневната визита на премиера Бойко Борисов в Москва започва днес и предвижда среща с президента на Русия Владимир Путин. В руската столица премиерът Борисов ще проведе и среща с представители на българската общност.

Доставката на руски газ и възможностите за договаряне на газ за бъдещия хъб "Балкан" са сред основните теми, които ще бъдат обсъдени по време на посещението, посочва DarikNews.

За визитата на българската правителствена делегация в Москва пръв съобщи президентът Румен Радев, по време на неговото посещение в руската столица миналата седмица. И въпреки твърдението на министъра на външните работи Екатерина Захариева, че посещението е било договорено преди няколко месеца, до последния момент не беше ясно дали то ще бъде в рамките на ден или премиерът Борисов ще остане и за вечеря.

Заедно с министър-председателя в Москва ще бъдат вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на финансите Владислав Горанов, на енергетиката Теменужка Петкова, на туризма Николина Ангелкова, на културата Боил Банов. В делегацията е включен и изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов, който ще участва в разговорите по една от основните теми - параметрите на дългосрочния договор за доставка на руски газ у нас.

Освен за газ, премиерът Бойко Борисов и президентът на Русия Владимир Путин ще разговарят за бъдещото сътрудничество на двете държави в областта на икономиката и туризма, и ще обсъдят актуални международни въпроси. Борисов ще се срещне и с българите в Москва. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ