"Няма заплаха, но да внимаваме!" - политиците за съвещанието при Радев

Няма заплаха, но да внимаваме! - политиците за съвещанието при Радев

Няма пряка заплаха за България към момента от конфликта в Близкия изток, но трябва да запазим повишено внимание - това са изводите от свикания извънредно днес Съвет по национална сигурност при президента според коментарите на лидерите на трите големи политически партии у нас.

Борисов: Мир и дипломация!

Всеки, който каже, че няма заплаха, е безотговорен. Това заяви министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след края на свикания от президента Консултативен съвет за национална сигурност във връзка със създалото се напрежение между САЩ и Иран.

Според него, когато има глобален конфликт, какъвто е в Близкия изток, има заплаха за всички страни.

Обединихме се под общ текст за максимална бдителност и внимание. Дипломацията трябва да бъде водеща и да се търси траен мир в региона“, обясни той.

„За мен няма връзка между атентата в Сарафово и генерал Солеймани, това е във връзка със журналистическа публикация в чужда медия, където се препраща към тази връзка и вече се ретранслира в България. Колкото по-тихи сме, колкото по-внимателни сме в изказа, толкова по-добре - страшно са наранени. Много хора загинаха. Мир и дипломация, това е нашия призив“, каза още той.

Мустафа Карадайъ: Средата и ситуацията са нормални

„Това беше едно конструктивно заседание. Чухме мненията и становищата на ангажираните служби. В момента средата и ситуацията са нормални“. Това обясни пред журналисти лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Корнелия Нинова: Няма пряка заплаха за България

„За мен най-важния извод от КСНС е, че в момента няма пряка заплаха за България и българските граждани от ситуацията в Близкия изток. Общото ни мнение е, че конфликта трябва да се реши по дипломатичен път и с деескалация на напрежението“, обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Автор: Цветелин Димитров

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ