Бойко Борисов: Цачева не е грешка, резултатът е моя грешка

Бойко Борисов: Цачева не е грешка, резултатът е моя грешка

„Искам да поздравя г-жа Цачева и считам, че аз повече няма какво да ѝ кажа. Никой от ГЕРБ няма какво да ѝ каже. Последните 2 дни тя се наслуша на толкова обиди. Вчера показа коя е. Според мен във всяка сфера беше категорично по-добра от г-н Радев, военният пенсионер, който взе толкова много заплати накуп, заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за Нова тв.

Той поясни думите си преди два дни за грешките, довели до второто място на кандидата на ГЕРБ на първия тур на президентските избори: „Не съм казал, че Цачева е грешка, това е интерпретация на оператора. Грешката за този резултат е моя. Тя (Цачева, бел. ред.) е най-подготвена. Грешката ни беше, че аз, министрите, кметовете по места се включихме прекалено късно в кампанията и на хората не беше обяснено колко много е направил ГЕРБ по време на двата си мандата“.

Борисов потвърди, че от вота за президент зависи дали правителството ще подаде оставка. „Това е вот на одобрение. Като не ни одобряват хората, ние нямаме право да управляваме”,  каза той. По думите му, ако Радев стане президент, няма как да работи с него. „Когато загубиш изборите, не мога да постъпя като Станишев или Бареков да се скрия в Брюксел“, коментира Борисов.

Премиерът припомни,  че след правителството на Орешарски е трябвало да прави кабинет с реформаторите и патриотите, макар и без да се харесват. Не разбирал обаче кой му е партньор в Реформаторския блок, а патриотите само подкрепяли правителството и постигали исканията си, без да участват в изпълнителната власт.

„В България вече е модерно да си в опозиция и ми омръзна, като кажа нещо, веднага някой да вика: "А, ГЕРБ плаши хората", обобщи премиерът и заяви: „А, аз просто казвам какво става, но няма да стане само аз да нося отговорност, а не само да ми намират маана“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ