Окончателно - БСП дава подкрепа за ИТН само при оттегляне на Петър Илиев

Окончателно - БСП дава подкрепа за ИТН само при оттегляне на Петър Илиев

Политическият съвет на коалицията "БСП за България" реши парламентарната група на партията да гласува "против" проектокабинета на "Има такъв народ", ако номинацията на Петър Илиев за вицепремиер и вътрешен министър не бъде оттеглена.

БСП оценява високо положените усилия на преговорния екип за постигане на политическо споразумение с ПП ИТН, в което да залегнат приоритетите на коалицията, се посочва в позиция на Левицата. Оттам обаче изразяват резерви по отношение на персоналния състав на предложения МС и по-конкретно към кандидатурата на Петър Илиев за вицепремиер и министър на МВР. Ако той не бъде оттеглен, ПГ на Коалиция "БСП за България" е решена да не подкрепя предложения от "Има такъв народ" състав на Министерския съвет. От ИТН на няколко пъти категорично заявиха вчера, че повече компромиси няма да правят и Илиев няма да бъде оттеглян.

Така, на практика БСП вероятно ще се окаже третата партия от политическите сили, с които първоначално ИТН започва преговори, която в крайна сметка няма да гласува за  проектокабинета, структуриран с първия връчен мандат. Вчера ПГ на "Изправи се БГ!Ние идваме!" взе единодушно решение да гласува "против" предложеното от ИТН правителство. Днес това направиха и от "Демократична България". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ