БСП напуска парламента - решено е

БСП напуска парламента - решено е

БСП напуска парламента - решено е

ПГ на БСП напуска парламента. Решението бе взето днес на заседание на Националния съвет, съобщиха негови членове.

Предложението направи по време на заседанието лидерът на БСП Корнелия Нинова. Предложението й бе прието от 74 от членовете на пленума, 33-ма гласуваха "против", а 3-ма се въздържаха.

БСП постави няколко условия на управляващото мнозинство, за да се върнат депутатите й в пленарната зала: избор на нова Централна избирателна комисия, отмяна на "срамните, позорни" среднощни гласувания от онзи ден, връщане на преференцията на равнището, което беше преди гласуването от онзи ден. Започване отново на дебата за машинното гласуване, връщането на правото всеки български гражданин да може да си търси правата пред Върховния административен съд с касационна жалба.

Лидерът на партията излезе и с обръщение към хората за общ фронт срещу управляващите.

"Общ фронт не БСП да печели изборите, не за европейски избори, а общ фронт за държавата, защото с последните решения е разградена държавността, унищожена е правовата държава, елиминираха Конституцията", заяви Нинова. "Гласувайте за която партия искате, важното е да имате гарантиран свободен избор, гарантирани човешки права и в България да има гарантирано върховенство на закона".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ