БСП с втора серия "Кумгейт" - този път срещу Томислав Дончев

БСП с втора серия Кумгейт - този път срещу Томислав Дончев

Нова атака в стил "Кумгейт" започва БСП. Този път на мушката е вицепремиерът Томислав Дончев. На специална пресконференция, свикана днес по повод изказване на премиера Борисов от вчера, че иска да бъдат изяснени всички случаи, подобни на „Кумгейт”, червени депутати обявиха, че братът на вицепремиера – Момчил Дончев е назначен за управител на общинско звено „Озеленяване” в града. Назначението е направено  без конкурс и без критерии за позицията, каза депутатката от БСП Кристина Сидорова.

Подобно на диаграмите на Елена Йончева за Хасково, Сидорова представи схеми за роднински назначения в Габрово. По думите ѝ кръстниците на кмета на Габрово Таня Христова са председател на ОИК и РИК в Габрово, а съпругът ѝ е юрисконсулт на Здравната каса.Сестрата на зам.-кмета на общината е началник отдел в звено „Проекти и икономическо развитие”, посочи още Сидорова.

„Братът на Цветомир Михов от ГЕРБ (областен координатор на партията в града) от година и половина не работи в габровската болница, но не му пречи да бъде част от Съвета на директорите", заяви тя.

„Следващата връзка – същият Цветомир Михов, който е областен координатор на ГЕРБ. Неговата фирма изпълнява всички поръчки. Съученичка на жена му е назначена за областен управител на Габрово, а нейният съпруг е директор на ОДМВР – Габрово. Свекърът на областната управителка е общински съветник от ГЕРБ”, коментира още Сидорова.

По думите ѝ всички общински съветници от ГЕРБ също заемат определени длъжности в Габрово.

През последните дни в централата на БСП има над 70 сигнала от цялата страна за груби нарушения по места, шуробаджанащина, кадруване, разпределяне на общински средства и обществени поръчки, заяви зам.-председателят на „БСП за България“ Жельо Бойчев. Той подчерта, че предоставя тези данни, провокиран от призива на Борисов, който преди срещата си с парламентарната група и ръководството на ГЕРБ е казал, че иска да бъдат изяснени всички подобни случаи, за да не се стига до ситуацията с Добрев. „Има нещо много притеснително – откакто започнахме тази кампания, членове и симпатизанти на партията, които подават тези сигнали, са подложени на груб натиск и на заплахи. Надявам се премиерът Борисов да реагира и по този въпрос. Ясно да покаже – ще има ли върховенство на закона в страната ни, ще има ли правила, които важат за всички“, каза още Бойчев.

Изнесените от БСП данни имат за цел да отвлекат вниманието от гласуването на доклада за самолетите на ВВС, коментира междувременно председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той допълни и че биха приели всички твърдения на ГЕРБ, "ако Томислав Дончев беше назначил брат си докато беше кмет на Габрово".

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ