БСП внася вота на недоверие

БСП внася вота на недоверие

Днес БСП ще внесе в парламента искане за вот на недоверие към правителството. Темата е провалът в борбата с корупцията.

БСП ще се борят за вота без официалната подкрепа на ДПС, които обявиха, че ще подкрепят гласуването, но с техни мотиви.  Мотивът за промяната е речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в навечерието на коледните празниците пред партийния актив, в което той подчерта, че "няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата."

„Дали ДПС ще ни подкрепят в дебатите и гласуването е тяхно политическо решение. Имаме принципни различия след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което беше потвърдено от депутати колеги от ДПС, основно в две неща. Първото е тяхното мнение, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението. Второто е призивът и към вас, медиите, и към нас, да се пази стабилността и сигурността на страната”, обясни о Корнелия Нинова.

„Съгласна съм по принцип, че България има нужда от сигурност и стабилност, но за нас основният генератор на несигурност е правителството на Бойко Борисов”, добави тя.

ГЕРБ определиха искането за вот на недоверие като нападение срещу стабилността на управлението.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ