БСП внесе искане да падне мораториума за АЕЦ "Белене"

БСП внесе искане да падне мораториума за АЕЦ Белене

БСП внесе искане да падне мораториума за АЕЦ "Белене"

БСП внесе в деловодството на Народното събрание решение за отмяна на мораториума за строителството на втората атомна централа, след като енергийната комисия в Народното събрание разгледа вчера доклада на министъра на енергетиката Теменужка Петкова за реализацията на оборудването за АЕЦ "Белене".

"Последователни в своята политика за развитие на ядрената енергетика в България и за реализация на проекта Белене, ние, от БСП, внесохме в деловодството на парламента проект за решение за отмяна на решението на Народното събрание от 29.03.2012г. за прекратяване на изграждането на ядрена централа на площадка Белене.", заяви тържествено депутатът от Левицата Таско Ерменков.

"Това е ясен знак, ако бъде прието това решение, че ние наистина, като държава, стоим зад реализацията на проекта. Че това е ясен знак към всички инвеститори, че ние сме си научили уроците от миналото и че няма да имаме в бъдеще промени в политиката по реализирането на проекта "Белене", допълни той

Решението за отмяната на забраната за строителството на АЕЦ "Белене" ще бъде гласувано следващата пленарна седмица на Народното събрание.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ