Депутати от "Зелено движение" ще предложат НС да покани Зеленски за онлайн реч

Депутати от Зелено движение ще предложат НС да покани Зеленски за онлайн реч

Депутати от "Зелено движение" ще предложат НС да покани Зеленски за онлайн реч

Депутатите от „Зелено движение“ Владислав Панев и Зорница Стратиева ще предложат на Народното събрание да покани на официално онлайн изслушване президента на Украйна Володимир Зеленски. Целта е да чуе позицията на официален Киев за случващото се в Украйна. Това обяви пред медии Владислав Панев, посочвайки, че идеята е дошла от местната организация във Велико Търново. Той заяви готовност още в сряда да внесе официално искане за това.

Панев смята, че изслушване на Зеленски ще бъде „изключително силен знак за това каква е позицията на България“. Той предполага, че мнозинството в парламента ще одобри идеята. Националното събрание на „Зелено движение“ е одобрило идеята, обявиха малко по-късно от партията, предаде БТА.

Политическата формация, която е част от „Демократична България“, избира ново ръководство днес. Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов обяви преди дни, че се отказва от съпредседателското място. Очаква се Владислав Панев, другият съпредседател, да бъде преизбран на поста.

В последните две седмици Зеленски има все повече такива изяви, а поканите към него за онлайн речи пред националните парламенти на различни държави зачестяват. За следващата седмица вече са оповестени поне две такива изяви. В сряда, 23 март, от 15.00 ч. той ще произнесе реч по видеовръзка пред френските депутати, предаде Франс прес, като цитира изявление на председателството на парламента. За същия ден е предвидено да направи и онлайн обръщение пред японския парламент. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ