Депутатите обсъждат създаването на постоянни парламентарни комисии

Депутатите обсъждат създаването на постоянни парламентарни комисии

Депутатите обсъждат създаването на постоянни парламентарни комисии

Парламентът обсъжда създаването на 22 постоянни комисии, както беше прието с промените на правилника за работа на НС. Народното събрание започна работа на 21 юли, а без редовни комисии не може да извършва законодателна дейност. Досега депутатите изслушваха представители на служебния кабинет, какъвто е и дневният им ред до края и на тази пленарна седмица. 

За председател на комисията по бюджет и финанси е избран Любомир Каримански от "Има такъв народ". Тази комисия е една от най-важните комисии в Народното събрание, тъй като тя разглежда бюджета на държавата. "Има такъв народ" и ГЕРБ ще имат по шестима членове в комисията. БСП ще има четирима, "Демократична България" и ДПС по трима, а "Изправи се БГ! Ние идваме!" един. Заместник-председатели на комисията ще са Кирил Ананиев от ГЕРБ -СДС, проф. Румен Гечев от "БСП за България", Георги Ганев от "Демократична България", Петър Чобанов от ДПС. От "Изправи се БГ! Ние идваме!" обаче обявиха, че не искат ръководни места в комисиите. 

Депутатите избраха Андрей Михайлов от "Има такъв народ" за председател на Комисията по конституционни и правни въпроси. Заместник-председатели на комисията ще бъдат Анна Александрова от ГЕРБ - СДС, Крум Зарков от "БСП за България", Надежда Йорданова от "Демократична България" и Хамид Хамид от ДПС. Тя ще се състои от 23-ма народни представители. "Има такъв народ" и ГЕРБ ще имат по шестима членове в комисията. "БСП за България" ще има четирима, "Демократична България" и ДПС по трима, а "Изправи се БГ! Ние идваме!" един представител.  

Председател на комисията по икономическа политика, иновации и туризъм ще бъде Йордан Цонев от ДПС.

Начело на енергийната комисия ще бъде Иван Хиновски от "Има такъв народ"-

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ