Днес са първите предизборни дебати Тръмп – Клинтън

Днес са първите предизборни дебати Тръмп – Клинтън

Кандидатът на републиканците Доналд Тръмп заплаши, че ще покани на първия президентски дебат Дженифър Хлауърс, която някога е имала връзка с президента Бил Клинтън, съобщават яамерикански медии.  

Тази вечер са първите 90-минутни предизборни дебати между кандидатката на демократите Хилари Клинтън и Тръмп.

Тръмп написа в Twitter, че е готов да покани Флауърс и да я сложи на първия ред, след като негият противник Марк Кубан се похвали, че предизборният щаб на Хилари Клинтън го е поканил на дебатите. В миналото Кубан водеше тв шоу, което се конкурираше с шоуто на Тръмп.

Флауърс бързо отговори в социалната мрежа, че обещава да присъства на дебатите.

Щабовете на кандидатите канят публиката на дебатите и често избират гости, които биха могли да смутят и уязвят опонената.

Макар да спекулира с бившата любовница на Бил Клинтън, сам Тръмп не е сред най-верните съпрузи – втората от трите му жени е била негова любовница, преди да се разведе с първата си съпруга.

„Хилари Клинтън пранира да използва дебатите за обсъждане на проблеми, които се отразяват на живота на хората. Не е учедващо, че Доналд Тръмп е избрал друг път“, коментира директорът на комуникациите в щаба на демократката Дженифър Палмиери.

Дебатите ще се състоят в университета „Хофстра” в Хемпстед, Лонг Айлънд. Модератор ще бъде журналистът, водещ на вечерните новини по телевизия Ен Би Си, Лестър Холт.

Очаква се сблъсъкът Клинтън-Тръмп да е най-гледаният в историята на САЩ с над 100 милиона зрители. Ще бъде излъчван по всички канали и по интернет, съобщи Нова тв.

Близо 60% от избирателите обаче се оказва, че не харесват нито единия, нито другия кандидат. Неодобрението за Хилари Клинтът е около 55%, а за Доналд Тръмп – 58%. Според последното проучване на „Уошингтън пост” разликата между двамата е около 2%.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ