Дончев: Машинното гласуване решава всички проблеми на изборния процес

Дончев: Машинното гласуване решава всички проблеми на изборния процес

"Машинното гласуване е правилна стъпка". Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев, въпреки че по думите му, то не е 100% сигурно и позволява манипулация.

"По-притеснително е, че здравните специалисти предупреждават, че е изключително нехигиенично в условия на пандемия един и същи тъчскрийн екран да се пипа от различни хора през 5 минути. Но щом има консенсус сред обществото, че машинното гласуване решава всички проблеми на изборния процес. Единственото, което остава за политиците и институциите, е да се съобразят с това", коментира Дончев.

Според него, трябва да се промени начинът, по който функционира демокрацията. "Няма как след низ от напрежение промените да са само персонални", категоричен е Дончев и добави, че трябва да се промени начинът, по който функционира демокрацията. 

Той уточни, че министър Данаил Кирилов и вицепремиерът Захариева също са взели участие в подготовката на проекта за нова Конституция. "Странно би било министър на правосъдието да няма нищо общо с проекта за промени в Конституцията, каквито и коментари да има. Екип от външни, вътрешни експерти, както казах и членове на Министерски съвет работиха текстовете. В крайна сметка как ще изглеждат промените в Конституцията ще се произнесе ВНС. Това е рамката, това е предложението, то може да бъде конкретизирано и обогатявано", изтъкна той.

По отношение на идеята на ВМРО са връщането на наборната служба вицепремиерът коментира, че според него не това е темата, която вълнува голяма част от българското общество. Но поясни, че има и интересни предложения. Вицепремиерът беше категоричен, че когато в страната има нестабилност и протести, това ерозира доверието. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ