ДПС отново иска проверка на "златните паспорти"

ДПС отново иска проверка на златните паспорти

ДПС отново иска проверка на "златните паспорти"

ДПС отново внася предложенията си за законодателни промени за пълна проверка на т.нар. "златни паспорти", свързани с режима на получаване на българско гражданство срещу инвестиции. Това обяви на брифинг в парламента зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

"Въпреки че цяла България видя чрез вас, че министър-председателят обеща, пое твърд ангажимент да подкрепи предложението и да бъде извършена пълна проверка на всеки един конкретен случай", каза Хамид и посочи, че парламентарната група на „Продължаваме промяната“ е бламирала този ангажимент в пленарната зала. ДПС вижда в това опит за прикриване на смущаващи нередности, а на прицел по-конкретно е шефът на агенцията за инвестиции, Стамен Янев, стана ясно още от думите на Хамид.

"Вече прозират тесните връзки и на Стамен Янев, и на дузина китайци, които са получили „златни паспорти” или продължително, или постоянно пребиваване въз основа на несъществуващи инвестиции", коментира още Хамид. 

"Паническото отхвърляне на предложенията да бъде извършена проверка на всеки един "златен паспорт" все повече стеснява кръга около тези, които отхвърлят предложението. Няма да приемем такова поведение от министър-председателя, с което той се опитва да замете проверката на тези конкретни случаи. Ще извадим скоро всички връзки на този тесен кръг и на семействата им с китайци, които най-вероятно работят за някои други служби", увери зам.-председателят на ПГ на ДПС.

На първо четене Народното събрание сложи край на предоставянето на гражданство срещу инвестиции, но отхвърли искането на ДПС за пълна проверка на издадените "златни паспорти" 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ