Джо Байдън се ваксинира срещу COVID-19

Новоизбраният президент Джо Байдън получи първата доза от ваксината срещу COVID-19 на живо по телевизията в опит да засили доверието за нейната безопасност преди масовото ѝ разпространение догодина.

Байдън отбеляза, че ще се справи с борбата с пандемията, заразила над 17.5 млн. американци и отнела живота на над 315 хил. от тях, като това ще е топ приоритет след встъпването му в длъжност на 20 януари 2021 година, пише „Ройтерс“.

Демократът ще наследи от предшественика си Доналд Тръмп логистичните предизвикателства, свързани с разпространението на ваксината, както и трудната задача да убеди хората да се имунизират.

Медицинската сестра Табе Масе от болница „Кристиана“ в Нюарк, щата Делауеър постави препарата на Pfizer и BioNTech пред погледите на съпругата на Джо Байдън, която се ваксинира по-рано в понеделник, както и журналисти.

„Правя това, за да демонстрирам, че хората трябва да са подготвени, когато ваксината е достъпна, да я приемат. Няма за какво да се притесняват“, каза държавният глава.

Вицепрезидентът Камала Харис вероятно ще получи ваксината през следващата седмица. Заемащият тази длъжност в момента, Майк Пенс, вече се ваксинира, същото направи и председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ