Байдън ще се срещне с бежанци близо до полско-украинската граница

Байдън ще се срещне с бежанци близо до полско-украинската граница

Байдън ще се срещне с бежанци близо до полско-украинската граница

Американският президент Джо Байдън вероятно ще се срещне с бежанци на полско-украинската граница по време на посещението си в Полша. Днес той ще пристигне в град Жешов, което означава, че ще се намира на около 80 км от границата с Украйна.

На летището в града той ще бъде посрещнат от полския президент Анджей Дуда, ще се срещне и с военнослужещи от 82-ра въздушнодесантна дивизия, преди да замине за Варшава вечерта, пише CNN.

Вчера американският държавен глава изрази надежда за срещата си с украински бежанци. Първоначално обаче не беше ясно кога и къде може да се случи това. По-късно от Белия дом съобщиха, че президентът ще се срещне с бежанци в събота.

Утре Байдън ще проведе среща с Дуда, за да обсъдят реакцията спрямо бежанската криза, предизвикана от войната. След това се очаква да замине за Вашингтон.

Бежанският натиск към Полша е най-силен спрямо този в останалите държави на запад от Украйна. От началото на руската инвазия според официалните данни над 2 млн. души са влезели в страната.

При посещението си в Европа по-рано през месеца държавният секретар на САЩ, Антъни Блинкън, също се срещна с украински бежанци. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ