Джо Байдън заминава за Белгия и Великобритания през юни

Джо Байдън заминава за Белгия и Великобритания през юни

Джо Байдън заминава за Белгия и Великобритания през юни

Джо Байдън ще направи първото си пътуване в чужбина като американски президент през месец юни, когато ще се отправи към Белгия и Великобритания, предаде CNBC.

Във Великобритания държавният глава ще участва в срещата на върха на държавите от Г-7, домакинствана от премиера Борис Джонсън. Според „Ройтерс“ Байдън ще призове съюзниците да засилят натиска върху Китай във връзка с наблюдавания принудителен труд над мюсюлманската уйгурска общност в провинция Синдзян.

В Брюксел Байдън смята да участва в среща на НАТО, както и в дискусии с лидери от Европейския съюз.

„Това пътуване ще подчертае неговия ангажимент за възстановяване на нашите съюзи, съживяване на трансатлантическите отношения и работа в тясно сътрудничество с нашите съюзници и многостранни партньори за справяне с глобалните предизвикателства и по-добра защита на интересите на Америка“, пише в изявление на Белия дом.

Първото пътешествие зад граница на всеки президент се наблюдава внимателно, тъй като се смята за знак за това какви са приоритетите на новата администрация. Плановете на Байдън говорят, че след бурния период по времето на Доналд Тръмп трансатлантическите връзки са на дневен ред.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ