Джъстин Трюдо ще се кандидатира отново догодина

Джъстин Трюдо ще се кандидатира отново догодина

Джъстин Трюдо ще се кандидатира отново догодина

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо съобщи, че ще се кандидатира на следващите парламентарни избори през есента на 2019 г., предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

Трюдо беше издигнат официално от Либералната партия на Канада в управлявания от либералите избирателен район Папино в централен Монреал, от който е бил избиран за депутат от 2008 г. насам. Той беше преизбран през 2011 и 2015 г.

В реч пред съпартийци в Монреал, където преди това участва в гей парад, Трюдо потвърди желанието си да се занимава с "положителна политика".

"Вярата ми в положителната политика не се е променила", каза Трюдо. "Дълбоко убеден съм, че въпреки поляризацията, на която сме свидетели в света, на популизма, на политиката на страх и разделение, да останем положително настроени, да обединяваме хората, да търсим средства да подчертаваме общите ни ценности отвъд различията, е единственият начин да изградим по-силна държава и по-силен свят".

Председателят на Либералната партия обеща да намали пропастта между богати и бедни и да повиши жизненото равнище на коренното население.

В средата на юли Трюдо продължи промените в кабинета, благодарение на което се надяваше да даде тласък на либералите, следвани плътно от опозиционните консерватори, според допитванията, малко повече от година преди следващите избори, насрочени през есента на 2019 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новият главен секретар на МВР: Ще предложим праг до 0,5 промила зад волана
McDonald's  вдига таксите за нови франчайз ресторанти в САЩ за първи път от близо 30 г.
bTV със светкавична позиция след номинацията на Хемикян, въвежда още мерки за безпристрастно отразяване на изборите
Ивайло Вълчев e кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ"
Почина босът на мафиотския клан Коза Ностра Матео Денаро
Lego се отказва от производството на тухлички от рециклирана пластмаса
Канада се извини, след като в парламента бе почетен ветеран, воювал на страната на нацистите
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 25 септември до 1 октомври