Ердоган сравни действията на гръцките граничари с нацистки практики

Ердоган сравни действията на гръцките граничари с нацистки практики

Ердоган сравни действията на гръцките граничари с нацистки практики

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сравни действията на гръцките граничари с нацистките практики. Това изказване държавният глава е направил пред парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието, цитиран от БТА.

„Няма никаква разлика между това, което са правели нацистите и гръцките граничари. Това, което те правят сте виждали в действие в нацистките лагери“, посочи той.

Ердоган каза, че Турция изпитва огорчение от тези гледки. Според него „стрелянето по невинни хора и подлагането им на нечовешки условия“ е равносилно на „варварщина“. Той добави, че общата история на двете страни помни „гръцката жестокост“.

Той заяви, че целта на мигрантите не е да останат в Гърция и изрази изненада защо Атина не е отворила границите си. Ердоган обвини международната общност, че не критикува Гърция за насилствените ѝ действия на границата.

„Хранехме ли ги, пояхме ли ги, обличахме ли ги, правехме ли всичко девет години? Правехме го. Сега те искат да отидат в Европа. Ние не можем да им препречваме пътя със сила“, коментира турският президент.

По думите на държавния глава на границата с Гърция в момента има близо 150 хиляди мигранти.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ